Hoe is momenteel de kwaliteit van leven in de verschillende Nederlandse regio’s? Hoe groot zijn de verschillen tussen regio’s? En in welk opzicht kan de kwaliteit van leven voor de mensen in die regio…
Identificatie van de indirecte effecten van de productie van bio-energie
Bio-energie biedt mogelijkheden om broeikasgasemissies reduceren. De teelt van biomassa kan echter uitbreiding van het landbouwareaal betekenen. Dit kan leiden tot extra broeikasgasemissies en verlies…
Dagelijkse kost. Hoe overheden, bedrijven en consumenten kunnen bijdragen aan een duurzaam voedselsysteem
Voedsel is een eerste levensbehoefte. De productie van ons voedsel heeft wel een keerzijde voor de leefomgeving, zoals verlies van biodiversiteit en klimaatverandering. Door consumenten en ketens…
Vlees, vis en zuivel: opties voor verandering in productie en consumptie
De consumptie van dierlijke producten zoals vlees, vis en zuivel is de afgelopen vijftig jaar sterk toegenomen in de Europese Unie. Deze is hier nu twee maal zo hoog als het mondiale gemiddelde. De…